Στην Αίγυπτο κατασκευάζεται η μεγαλύτερη εξαρχής προγραμματισμένη πολιτεία στην ιστορία της ανθρωπότητας!!

Στην Αίγυπτο κατασκευάζεται η μεγαλύτερη εξαρχής προγραμματισμένη πολιτεία στην ιστορία της ανθρωπότητας!!

Με πληθυσμό 19 εκατ. κατοίκων, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου,

το Κάιρο, είναι κάτι περισσότερο από πυκνοκατοικημένο και κάτι έπρεπε να γίνει άμεσα.  Η δημιουργία, λοιπόν, της νέας διοικητικής πρωτεύουσας της Αιγύπτου, που ανακοινώθηκε το 2015, ήταν κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Είναι ακόμη τόσο καινούρια, σε βαθμό που τ’ όνομά της δεν έχει αποφασιστεί, αλλά ήδη χαράσσονται τεράστιοι αυτοκινητόδρομοι και τα πρώτα διαμερίσματα έχουν ήδη ανεγερθεί.

Ο στόχος γι’ αυτή τη νέα αιγυπτιακή πρωτεύουσα είναι ν’ αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλήρως προγραμματισμένη εξαρχής πολιτεία στην ιστορία. Υπολογίζεται πως θα στεγάσει 6,5 εκατ. κατοίκους γεμίζοντας την έκταση μεταξύ του ποταμού Νείλου και της διώρυγας του Σουέζ, ανατολικά του Καΐρου.

nea aigyptos1

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρόκειται μέχρι τον προσεχή Ιούνιο να είναι η νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Εκεί θα βρίσκεται το νέο κοινοβούλιο, η κεντρική τράπεζα, το αεροδρόμιο, ένα προεδρικό μέγαρο 8 φορές μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο, μια επιχειρηματική περιοχή, ο ψηλότερος μιναρές της Αιγύπτου, κι ένα θεματικό πάρκο μεγαλύτερο από τη Disneyland.

Αυτοί που συμπράττουν στην κατασκευή της περιλαμβάνουν τον αιγυπτιακό στρατό, κινεζικές εταιρείες και τις εταιρείες των Αραβικών Εμιράτων. Όλοι στην υπηρεσία των σχεδίων των Αμερικανών αρχιτεκτόνων Σκιντμορ, Όουνινγκς και Μέριλ.

Αποτελεί όραμα του προέδρου της Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου να μετατραπεί η Αίγυπτος σ’ ένα σταθερό και φιλόξενο περιβάλλον που αποτελεί θεματοφύλακα του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα θα ατενίζει το μέλλον.

nea aigyptos2

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, σύμφωνα με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μπρουκ «δείχνει ότι ο Σίσι είναι ισχυρός άνθρωπος. Προτείνει έναν τόπο όπου οι δουλειές θα γίνονται, σε αντίθεση με την Αίγυπτο του παρελθόντος». Ίσως, αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάποιοι αποκαλούν τη νέα πόλη ως  Sisi-City (Πόλη του Σίσι).

Όλα δείχνουν πως η νέα αιγυπτιακή πρωτεύουσα θα χτιστεί στα πρότυπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την πολυτέλεια να κυριαρχεί.

nea aigyptos3

Πηγή: e-motions.gr

Shares