Συνεχόμενες Διακοπές ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών σε φουλ σεζόν!!!

Συνεχόμενες Διακοπές ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών σε φουλ σεζόν!!!

Η ανακοίνωση είναι από τον ΔΕΔΔΗΕ ΘΗΡΑΣ (Σαντορίνης)….. Λόγω αναγκαίων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, στις εξής περιοχές: Την Τρίτη 11-06-2019 12:00 έως 13:00 στην Έξω Γωνιά.

Την Τέταρτη 12-06-2019 08:00 έως 13:00 στο Ακρωτήρι στην ευρύτερη περιοχή του Ι.Ν Αγ. Ελευθέριου

Τα συνεργεία μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε η εργασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και η επαναφορά του ρεύματος να γίνει ίσως σε συντομότερο χρόνο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να αποφύγετε κάθε επαφή με τους αγωγούς που πιθανόν θα βρίσκονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια των εργασιών, γιατί αυτή η επαφή μπορεί να είναι επικίνδυνη. Για τους ίδιους λόγους ασφάλειας, επίσης, οι εσωτερικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται ότι ευρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

……………….

Και λέμε εμείς (η σελίδα μας): Δεν θα έπρεπε το κράτος να στείλει συνεργεία αναβάθμισης του δικτύου από τον χειμώνα,  στον Νο 1 ή 2 παγκόσμιο προορισμό; Σε έναν τόπο, όπου επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες (από πλευράς πολύ ισχυρών ανέμων) και έχουμε συχνά πτώσεις στύλων και καλωδίων μέσης τάσης ή χαμηλής, με αποτέλεσμα οι 4-5 άνθρωποι που βρίσκονται στον ΔΕΔΔΗΕ Θήρας να δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατάνε το δίκτυο ζωντανό, όλο το χρόνο;

5 άνθρωποι που εκτός της έλλειψης υποστήριξης από προσωπικό τεχνικό, έχουν και έλλειψη υλικών!! Σε όλη τη χώρα, το ίδιο βιολί. Καθημερινά, είτε σε νέες είτε σε άλλες παροχές, η μόνιμη ατάκα: ”Δεν έχουμε καλώδιο, δεν έχουμε μετρητές, δεν έχουμε το ένα και το άλλο”

Σαντορίνη…. το νησί που θα έπρεπε να το σέβεται το κράτος λιγάκι παραπάνω, από την στιγμή που φέρνει στα κρατικά ταμεία το 2% του προϋπολογισμού της χώρας. Ένα νησί με 20 χιλιάδες κατοίκους όλο μαζί και κάνει τζίρο το 2% του κράτους, θα έπρεπε όχι υλικό να υπάρχει πλεόνασμα, όχι μόνο προσωπικό τεχνικό, μηχανήματα, και ότι χρειάζεται ένα δίκτυο σαν αυτό, θα έπρεπε να υπάρχουν τα πάντα. Εκτός αυτού, υπάρχουν παρατημένα στο εργοστάσιο εδώ και πάνω από 5 χρόνια, μηχανές καινούριες πολλών εκατομμυρίων, οι οποίες κυριολεκτικά σαπίζουν!!! Ποια συμφέροντα είναι αυτά, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στο νησί της Σαντορίνης; Εκεί όπου εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον πλανήτη, θρέφουν χιλιάδες Έλληνες επιχειρηματίες; Ποια συμφέροντα είναι αυτά, που αφήνουν χωρίς κλιματισμό ή νερό ή γενικότερα ηλεκτρισμό, ένα νησί που είναι ο τελευταίος πνεύμονας που αναπνέει στη χώρα μας;

Πριν μερικές ημέρες (όσοι μένετε στην Σαντορίνη θα το θυμάστε) κόπηκε το ρεύμα ξαφνικά στις 12 τη νύχτα και επανήλθε την  άλλη μέρα το μεσημέρι!!!!!!!! Φουλ σεζόν για το νησί και το δίκτυο δεν είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε νορμάλ σχετικά συνθήκες; Που να σφίξουν και οι ζέστες. Προβλέπουμε κανένα μπλακ άουτ όπως έγινε πριν μερικά χρόνια που έμεινε το νησί μια εβδομάδα Αύγουστο!!!!!!!! χωρίς ρεύμα και κατά συνέπεια: Νερό, τρόφιμα, προμήθειες και όλα τα είδη ανάγκης ώστε να καλύψει τον τουρισμό που μας στηρίζει.

Μας κινεί την περιέργεια, όταν καθημερινά πηγαίνοντας από τον ένα άκρο του νησιού στο άλλο, θα συναντήσουμε όλους τους τεχνικούς (5 στον αριθμό) να είναι επάνω σε κολόνες διορθώνοντας προβλήματα ενός άθλιου και σάπιου δικτύου!! Είμαστε στο ένα άκρο του νησιού το πρωι…… 3 δεητζήδες (να το πω έτσι λαϊκά) επάνω σε στύλους….. πάμε στην άλλη άκρη του νησιού την ίδια μέρα….. συναντάμε πάλι τους ίδιους τεχνίτες επάνω σε κολόνες. Αγώνας τρομερός από 5 άτομα, όλο το χρόνο.

Η Σύρος ακούει; Η διεύθυνση και οι προϊστάμενοι ακούνε; Νάξος και Σύρος ακούει; Ή έχει βρει 5 ρομπότ τα οποία κοντεύουν να ανοίξουν όλες οι ενώσεις…. να τους φύγουν χέρια, πόδια και δεν ξέρω και γω τι άλλο και με αυτό τον τρόπο έχει ”βολευτεί”;

Οι πολίτες της Σαντορίνης και ειδικά οι επιχειρηματίες, πρέπει να αρχίσουν να στέλνουν μαζικά e mail παραπόνων στα κεντρικά. Μόνο αν ”ακούσει” το κέντρο κάτι ίσως γίνει. Αλλά η Νάξος και η Σύρος, ίσως υπάρχει κάτι σκόπιμο και δεν βοηθάνε την κατάσταση…. δεν γνωρίζω…. υποθέσεις κάνω… αλλιώς, θα βλέπαμε κανα δυό τρείς, πέντε τεχνικούς ακόμη, μετασχηματιστές φρέσκους, να αναβαθμιστεί το δίκτυο που από τα 230V πέφτει στα 200 και ίσως πιο κάτω σε πολλά καίρια σημεία τους καλοκαιρινούς μήνες!! Με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κάρο ζημιές από όλες τις πλευρές. Από ιδιώτες, από επιχειρηματίες, από τον τουρίστα που μόνο στην Ουγκάντα πάει και ξέρει ότι στη ζούγκλα δεν θα έχει ρεύμα.

Η Νάξος και η Σύρος πρέπει να καταλάβουν ότι όσα προσφέρουν και οι δύο μαζί στο κράτος σε 20 χρόνια, η Σαντορίνη το προσφέρει σε ένα… Ας αφήσουμε τους εγωισμούς λοιπόν και τα παιχνιδάκια και ας δώσουμε σημασία στον πολίτη και σε αυτόν που μας ταΐζει και λέγεται: Κινέζος, Ινδός, Αμερικάνος, Άγγλος και κάθε άλλη φυλή.

Άιντε, για βάλτε τις μηχανές μπρος…. βαρεθήκαμε τις διακοπές ρεύματος.

Shares