Παίρνουν μπρος οι αεριοστρόβιλοι στη Μεγαλόπολη

Παίρνουν μπρος οι αεριοστρόβιλοι στη Μεγαλόπολη

Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε…

… δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος, συνδυασμένου κύκλου, στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Η πέμπτη μονάδα επρόκειτο να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία χθες Δευτέρα, όμως «λόγω παιδικών ασθενειών» δεν μπήκε σε λειτουργία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών Θερμικών Σταθμών της ΔΕΗ, Φώτιος Καραγιάννης.

Προγραμματίζονται ορισμένα πράγματα, αλλά για να δουλέψει η μονάδα πρέπει να δουλέψουν πολλά υποσυστήματα, σημείωσε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε ότι η νέα μονάδα, βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και είναι αναμενόμενα κάποια προβληματάκια, τα οποία χαρακτήρισε «παιδικές ασθένειες».

Ο διευθυντής Μελετών Θερμικών Σταθμών της ΔΕΗ συμπλήρωσε ότι τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν θα ρυθμιστούν σήμερα και μέσα στην εβδομάδα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «οι αεριοστρόβιλοι δούλεψαν και συγχρονίσανε με το σύστημα και τώρα κοιτάμε να βάλουμε τους λέβητες. Οι αεριοστρόβιλοι δώσανε από 20 μεγαβάτ ο καθένας, και τώρα προσπαθούμε να βάλουμε τους λέβητες μπροστά, που θέλουν ένα καθάρισμα, και τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η μονάδα».

Πηγή: michanikos.gr

Shares