Cosmote Speed Booster – Τι είναι; Βίντεο

Cosmote Speed Booster – Τι είναι; Βίντεο

Αφορμή για το άρθρο, πρόσφατη προσωπική εμπειρία.

Πολλοί από εσάς που θα διαβάσετε το παρόν, σίγουρα θα αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα, ή έχετε αντιμετωπίσει. Οπότε θεωρώ ότι θα ωφεληθείτε, ειδικά όσοι βρίσκεστε σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς δυνατότητα γρήγορου internet. Γι αυτό  ας μη θεωρηθεί διαφήμιση, προσπαθώ να δείξω τρόπους λύτρωσης από σπάσιμο νεύρων ή ακόμη και του υπολογιστή μας πολλές φορές!

Να ξεκινήσω με λίγη …ιστορία. Στην περιοχή μου δεν υπάρχει άλλος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας από την Cosmote. Οι ταχύτητες στο σημείο που βρίσκομαι είναι απελπιστικά αργές. Μετά βίας έχω upload 150kb/sec και download 380kb/sec!

Έχει έρθει VDSL λίγο πιο πέρα από εμένα, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα στο σημείο που είμαι. Οπότε με ‘’βολεύει ο ΟΤΕ (Cosmote) με την παραπάνω ταχύτητα.

Κάτι έπρεπε να κάνω όμως, διότι δεν μπορούσα να κάνω δουλειά στο διαδίκτυο, πραγματικά απελπιστική η ταχύτητα. Δε συζητάμε για download ή streaming ταινιών! Τρέχα γύρευε.

Η λύση ήρθε από την Wind πριν ένα χρόνο. Πήρα αυτή την περιβόητη συσκευή της huawei mobile wi-fi και πραγματικά είδα φώς!

Έφτανε έως και 22mbps στο σημείο που το άφηνα και φυσικά με αναμεταδότη Wi – fi στον υπολογιστήρα μου, είχα γρήγορο internet. Όμως όλα αυτά έχουν τα υπέρ και τα κατά.

Μερικά μειονεκτήματα της συσκευής, γρήγορα άδειασμα της μπαταρίας, συνεχής φόρτιση, με μπαλαντέζα απλωμένη στην αυλή (για να πιάνει 4G καλό) και φυσικά εκτός του κόστους που ήταν 25 ευρώ το μήνα, έχουμε συγκεκριμένο όγκο χρήσης τα 30GB! Οπότε, μέσα στο μήνα χρειαζόσουν και το απελπιστικό internet του ΟΤΕ Cosmote.

Τελικά;

Πριν λίγες ημέρες και λόγω μιας ανάποδης που πήρα με τη Wind, είπα τέλος Wind και θα παραμείνω με τα 380Kb/sec.

Όμως ήρθε η ‘’γλυκύτατη’’ Cosmote, αφού τους πήρα τηλέφωνο και λέω: τι θα γίνει ρε παιδιά με την ταχύτητα; Μου απάντησαν ότι δυστυχώς δεν έχετε δυνατότητα VDSL αλλά……

Τι αλλά είπα;

Έχουμε λύση με το Cosmote Home speed Booster μου απάντησε η κοπελιά!

Τι ν τούτο;

Πάμε λοιπόν….

Το κόστος μιας τέτοιας αλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 5 περίπου ευρώ το μήνα!!! Η ταχύτητα μου δεκαπενταπλασιάστηκε!!! Και έχω ιντερνετ άφθονο χωρίς περιορισμό, ο μόνος περιορισμός τα 30 γίγα / μήνα, αυτό όμως είναι όταν χρειάζεσαι τα παραπάνω γίγα!! Πχ: όταν πλοηγούμαστε στο ιντερνετ και εφόσον η ταχύτητα των 300kb ή 1mb αρκεί, τότε δε γίνεται χρήση των 30 γίγα. Μόλις αυξηθεί η απαίτηση, τότε μπαίνει μπρος το εργαλείο! Έχω Download που φτάνει τα 5Mb/sec με το νέο Router να βρίσκεται εντός του σπιτιού!! Θα δοκιμάσω εντός των ημερών με καλώδια μακρύτερα να βγεί εκτός σπιτιού, ώστε να πιάνει 4G τούμπανο και θα σας ενημερώσω πάλι! Νομίζω ότι προς το παρόν βρήκα την ησυχία μου με το νέο μαραφέτι…

Πληροφορίες σύνδεσης:

Δεν κάνετε καμία απολύτως αλλαγή. Το μόνο που κάνετε, μια αίτηση τηλεφωνικά στο 13888 του ΟΤΕ (cosmote) και σας έρχεται σε λίγες ημέρες το νέο router. Το router αυτό είναι φυσικά πλέον Ευρυζωνικό και έχει κάρτα sim ώστε να δεχτεί τα 4G σήματα! Τοποθετείται πολύ απλά. Η γραμμή από τη πρίζα του ΟΤΕ καταλήγει πλέον κατ ευθείαν στο router και από το router έχουμε εξόδους προς τα τηλέφωνά μας. Ο υπολογιστής μας ή οι υπολογιστές μας συνδέονται σε θύρα Ethernet και τα κινητά μας ή Tablet φυσικά με Wi Fi.

Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεο που φαίνεται καθαρά το νέο download μου. Πραγματικά εντυπωσιακό!!

Παρακάτω σας μεταφέρω το κείμενο που έχει η Cosmote στην αντίστοιχη σελίδα του Cosmote Home speed Booster:

Όταν οι ταχύτητες σταθερής και κινητής του σπιτιού σου συνδυαστούν τότε αποκτάς το καλύτερο Internet που είχες ποτέ. Η υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster ενισχύει τη σταθερή σου σύνδεση με ταχύτητες έως +60Mbps μέσω COSMOTE 4G, που στην περίπτωση μιας VDSL σύνδεσης έως 50Mbps οι ταχύτητες μπορούν να αγγίξουν έως 100Mbps

Πως λειτουργεί

  • Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Hybrid Access, το ασύρματο Router της υπηρεσίας ενεργοποιεί τη σύνδεση κινητής, ενισχύοντας τη συνολική ταχύτητα στο σπίτι, όταν το bandwidth του σταθερού δικτύου φτάσει στα όρια της ταχύτητάς του.
  • Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σύνδεση σε ένα πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play 24 και άνω, ικανοποιητικό σήμα 3G/4G COSMOTE και το ασύρματο Router που αποκτάς με την αγορά της υπηρεσίας.

Κανονικά μετά από αυτό το άρθρο, θα πρέπει να ζητήσουμε από την Cosmote να μας κάνει δώρο τη γραμμή εφ όρου ζωής για τη δωρεάν διαφήμιση…. Lol lol !!

Δείτε λοιπόν παρακάτω βίντεο που τράβηξα για εσάς, ώστε να δείτε διαφορά στην ταχύτητα!! Από 380kb/sec φτάνει και ξεπερνά ακόμη και τα 5Mb/sec πλέον!!!! Και δε γονατίζει με τίποτα! Όσο ζητάς ταχύτητα, αυτό σου δίνει…

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Βίντεο για smartphone…

Βίντεο για υπολογιστή…

Shares