
Πως ελέγχουμε αν ο… μετρητής μας είναι ”θύμα” ρευματοκλοπής;
Πολλές φορές έχει τύχει να αλλάξουμε τόπο διαμονής
οπότε θα πάμε να μείνουμε σε άλλο ακίνητο, το οποίο αν είναι καινούργιο δεν τίθεται θέμα (εκτός αν κλέψουμε ρεύμα οι ίδιοι). Τι γίνεται όμως αν στο σπίτι αυτό έμεναν κάποιοι άλλοι;
Το θέμα αυτό, πρέπει στις μέρες μας όπου η ρευματοκλοπή έχει γίνει….. φραπές, να προσέχουμε τα νώτα μας, διότι ο πέλεκυς είναι βαρύς όταν ο ρευματοκλέφτης πιαστεί.
Το παρακάτω βίντεο μου το έστειλε αναγνώστης προχτές, θεωρώ ότι πρακτικά έχει κάποια θέματα όπου λέει τους τρόπους ρευματοκλοπής. Όμως, από τη στιγμή που ενημερώνουμε για ποιό λόγο γίνεται αναμετάδοση αυτού του βίντεο ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αντίθετε, μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο να αποφύγει ανεπιθύμητες επιπτώσεις από μια ρευματοκλοπή που ο καθένας να μην είχε ιδέα ότι γίνεται!
Εννοείται πλέον ότι: Όταν θέλουμε να αλλάξουμε σπίτι είτε με ενοίκιο είτε για αγορά και όταν αυτό είναι χρησιμοποιημένο, πρέπει οπωσδήποτε να καλέσουμε το ΔΕΔΔΗΕ για έλεγχο και επανασφράγιση του μετρητή. Ειδικά όταν λείπει η σφραγίδα από πάνω, είτε είναι πρόχειρα τοποθετημένη. Αλλά και κανονικά να το δούμε, μπορεί να έχει σφραγιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ χωρίς σχολαστικό έλεγχο για τυχόν ρευματοκλοπή από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή…
Τα πράγματα έχουν λιγάκι σφίξει από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να φυλαγόμαστε πλέον από παντού, έτσι και από τους ρευματοκλέφτες. Διότι δεν κάνουν μόνο στον ΔΕΔΔΗΕ ζημιά αλλά και άμεσα στον επόμενο ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη!
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αρκετά σχολαστικά, μας εξηγεί το παλικάρι τους τρόπους αποφυγής ρευματοκλοπής και πως μπορούμε να αποφύγουμε να βρούμε μπελά χωρίς να φταίμε!!