Δείκτης SAR – Τα κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

Δείκτης SAR – Τα κινητά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία

Συνεχίζεται η κακή παράδοση που έχουν τα iPHONE

όσο αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπουν στον ανθρώπινο οργανισμό !! Κανένας δε μιλάει για αυτό. Ακόμη και στα επίσημα site της Apple δεν θα βρούμε αναφορά στους δείκτες SAR !!! Αντιθέτως, η Samsung είναι η εταιρεία με τους χαμηλότερους δείκτες SAR της παγκόσμιας αγοράς κινητών τηλεφώνων. Πρέπει ο πολίτης να ενημερωθεί από κάπου για το τι συμβαίνει με τις εταιρείες που υπερκοστολογούν τα κινητά τους και δε δίνουν σημασία στους διεθνής κανόνες και πάνω στο δικό τους συμφέρον, δεν κάνουν κινήσεις προς το καλύτερο. Απαράδεκτη εταιρεία που εμφανίζει ναυαρχίδα με 800 δολάρια και πλέον και με δείκτη SAR πάνω από 1,5 !!!

Δείτε και στο παρακάτω site μετρήσεις από όλα τα τελευταία μοντέλα της apple: http://www.iphonetricks.org/breaking-iphone-7-and-7-plus-the-highest-radiating-phones-ever-created-by-apple/

Η apple, ίσως η δημοφιλέστερη εταιρεία παγκοσμίως σε κινητά τηλέφωνα – tablet – υπολογιστές, θα παρατηρήσουμε σε όσα site και να ψάξουμε στο αχανές διαδίκτυο, ότι δε γίνεται ούτε μια αναφορά για χαμηλούς δείκτες SAR. Πάντα προσφέρει ένα κινητό τηλέφωνο, ακόμη και στην τιμή των 1000 ευρώ, με τους υψηλότερους δείκτες sar από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Δε θα σχολιάσω εγώ, αφήνω εσάς να βγάλετε συμπεράσματα. Κάντε μια απλή αναζήτηση στο Google και πληκτρολογήστε: Δείκτης SAR…… δε θα βρείτε ούτε μια ιστοσελίδα παγκοσμίως να παρουσιάζει ένα iPhone με χαμηλό δείκτη SAR. Και αυτό γιατί απλά….ΔΕΝ υπάρχει. Θα βρούμε από 1.0 και άνω…

sar1

Και όμως ο πολίτης, πάνω στη διαφήμιση που πέφτει, χωρίς οι διαφημιστές να υπολογίζουν όπως φαίνεται τον ανθρώπινο παράγοντα, τον βλέπετε κάθε φορά να κάνει ουρές έξω από τα καταστήματα της apple για να προλάβει ένα κινητό της εταιρείας. Να θυμηθούμε όμως ότι αυτό το κινητό είναι από τα βλαβερότερα για τον άνθρωπο, από κάθε άλλο κινητό. Θα μπορούσαν κάποιες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως τουλάχιστον υποχρέωσαν τις καπνοβιομηχανίες, να υποχρέωναν τις εταιρείες να αναγράφουν τον δείκτη Sar στις συσκευές τους. Ακόμη και πάνω στη συσκευασία κάθε καινούργιας συσκευής, θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Στις δύο παρακάτω φωτό, θα δούμε χαρακτηριστικά των ναυαρχίδων της apple και φυσικά ο SAR λείπει !!!

sar2

Θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε, για διάφορες επιστημονικές μελέτες που γίνονται κατά καιρούς πάνω στην ακτινοβολία που εκπέμπουν ή που λαμβάνουν τα κινητά τηλέφωνα. Επίσης θα δούμε ότι, οι υποστηρικτές του αντίθετου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το SAR, να είναι όλοι τους επιφυλακτικοί στο ότι….. ναι μπορεί και να υπάρχει θέμα, αλλά λόγω τεχνολογικών εξελίξεων καθημερινά, δε προλαβαίνει να τεκμηριωθεί κάποια μελέτη και το πράγμα διαιωνίζεται κατ αυτό τον τρόπο.

Να γνωρίζετε αγαπητοί αναγνώστες ότι, όταν δεν αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά ο Δείκτης SAR και μόνο, ενώ υπάρχει ένα κατεβατό 2 σελίδων με χαρακτηριστικά σε κάθε κινητό ……κάτι μυρίζει!!

sar

Θα σας θυμίσω παλαιότερο άρθρο μας, στο οποίο είχαμε παραθέσει λίστες από αρκετές ιστοσελίδες, με κινητά και τους δείκτες Sar. Παραμένουν κάπως έτσι ακόμη και σήμερα παρ όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω, τι είναι αυτό που κάνει μια τόσο μεγάλη εταιρεία και δεν καταφέρνει να ρίξει τους δείκτες SAR στα τηλέφωνα της !! Για να θυμηθείτε το παλαιότερο άρθρο μας πατήστε εδώ

Και πάμε να δούμε τελευταία άρθρα από διάφορες ιστοσελίδες, ”φρέσκα”, αρχίζοντας με το τι ακριβώς είναι ο δείκτης SAR και αν όλα αυτά που ακούμε είναι αλήθεια ή….μούφες !!

Ο παρακάτω σύνδεσμος ανήκει στο πιο κορυφαίο φόρουμ της χώρας μας, όσο αφορά τα κινητά τηλέφωνα. Ότι διαβάζετε εδώ είναι στατιστικά που βγαίνουν από σας…

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=403901

Στην ιστοσελίδα https://techingreek.com 

Θα δούμε το κινητό με τη χαμηλότερη ακτινοβολία SAR για το έτος 2016. Δε χρειάζεται να μαντέψουμε ποιά εταιρεία παρέχει το χαμηλότερο SAR της παγκόσμιας αγοράς, αφού ήδη αναφερθήκαμε σε αυτή !!

Από την ιστοσελίδα: http://www.difernews.gr Θα διαβάσουμε…

Είδηση ΣΟΚ για τα iPhone και την ακτινοβολία – Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε;

Από την ιστοσελίδα: www.ired.gr…

Θα διαβάσουμε ένα πολύ ωραίο και αναλυτικό άρθρο για το τι είναι ο SAR τι κάνει, αν υπάρχουν επιπτώσεις και πολλά άλλα. Πάμε λοιπόν…

Η μέτρηση SAR, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα πολύ κόσμο και γι’ αυτό κάθε τόσο επανέρχεται στην επικαιρότητα. Είναι όμως κάτι για το οποίο πρέπει να ενδιαφερόμαστε και πρέπει να επιλέγουμε τη συσκευή μας με βάση αυτό, ή είναι ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο που μας τρομάζει άδικα;

Αυτό θα εξετάσουμε ενδελεχώς στην συνέχεια του άρθρου, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην αλήθεια.

Αρχικά, να εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι η μέτρηση SAR. Το Sar, είναι η μέτρηση του βαθμού απορρόφησης ενέργειας, από το ανθρώπινο σώμα, όταν αυτό εκτεθεί στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μιας συχνότητας. Η μέτρηση γίνεται, σε σχέση με την ενέργεια που απορροφάται από τη μάζα του ιστού και σαν μονάδα μέτρησης χρησιμοποιείται το W/kg.

sar5

Για να πάρουμε μια μέτρηση SAR, πρέπει να ορίσουμε μια ποσότητα μάζας. Συνήθως η μέτρηση γίνεται είτε σε ολόκληρο το σώμα, είτε σε ένα μικρό δείγμα ιστού (1g-10g). Η μέτρηση SAR κινητών, γίνεται όπως φαντάζεστε στο κεφάλι.

Το νόμιμο όριο που έχει θεσπιστεί στην Ευρώπη, είναι 2 W/g σε δείγμα 10g, ενώ στην Αμερική είναι στα 1.6 W/G σε δείγμα 1g. Να ξεκαθαρίσω, ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές και τις Αμερικάνικες τιμές, επειδή χρησιμοποιούν διαφορετικό δείγμα.

Το 2011, το IARC, παγκόσμιο ίδρυμα έρευνας για τον καρκίνο, τοποθέτησε τα κινητά τηλέφωνα στην κατηγορία 2B, στην οποία μπαίνουν συσκευές που υπάρχει πιθανότητα να είναι καρκινογόνες. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός ξεκίνησε τον φόβο στο ευρύ κοινό, για τον δείκτη SAR. Αυτό και η κλασική παρουσίαση των μέσων ενημέρωσης, που θυμίζει περισσότερο ταινία τρόμου, παρά ενημέρωση. Στην κατηγορία 2B λοιπόν, μπαίνουν συσκευές και προϊόντα που χρειάζονται περισσότερη έρευνα για να καταλήξουμε, αν υπάρχει κάποιο ρίσκο για καρκίνο ή όχι.

Ας εξηγήσουμε όμως τι ακριβώς συμβαίνει για να πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη και ρεαλιστική εικόνα, πέρα από τις «κραυγές τρόμου» και τις υπερβολές των διαφόρων τεχνοφοβικών, αλλά και όλων αυτών που θέλουν να δημιουργήσουν ειδήσεις που πουλάνε.

sar radiation 07

Τα κινητά τηλέφωνα γενικώς, λειτουργούν στο φάσμα της λεγόμενης «μικροκυματικής ακτινοβολίας» όσον αφορά τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η συχνότητα του σήματος είναι μεταξύ 1,5-2,5 GHz εκατομμύρια Hz), και το μήκος κύματος είναι μερικά nm (νανόμετρα) εξ’ ου και η ονομασία. Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος λειτουργούν τα ραντάρ και οι γνωστοί μας φούρνοι μικροκυμάτων που σχεδόν όλοι έχουμε σπίτια μας.

Όλοι ξέρουμε (ελπίζω) τον κίνδυνο του να στέκεται κανείς μπροστά στην κεραία ενός ραντάρ. Αν θέλεις να μείνεις στείρος π.χ., μπορείς να πας να σταθείς μπροστά σε ένα ραντάρ την ώρα που κάνει σάρωση. Έχεις μεγάλες πιθανότητες. Ίσως όχι την πρώτη φορά, αλλά αν επιμείνεις, όλα γίνονται:).

Οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν ισχυρότατες θωρακίσεις γύρω-γύρω από μέταλλο (η μικροκυματική ακτινοβολία ΔΕΝ διαπερνά τα μέταλλα, γι’ αυτό στις οδηγίες λέει να ΜΗΝ βάζετε μεταλλικά ταψιά και άλλα παρόμοια στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί θα κάψετε τη λυχνία). Ο λόγος που χρησιμοποιείται αυτή η ακτινοβολία (που επιτέλους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ραδιενεργή, όπως κάποια «ούφο» επιμένουν), είναι ο εξής:

Πατήστε στο σύνδεσμο παρακάτω να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο…https://www.ired.gr/blog/item/3808-sar-radiation.html

Shares