Δηλώνουμε ένα ΗΖ (Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος -Γεννήτρια) ή όχι; Τι άλλαξε από την 11/09/2019

Δηλώνουμε ένα ΗΖ (Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος -Γεννήτρια) ή όχι; Τι άλλαξε από την 11/09/2019

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας για ποιους λόγους είναι απαραίτητο

όταν τοποθετούμε μια γεννήτρια, αυτή να δηλώνεται. Και είχαμε τονίσει τότε ότι οι λόγοι είναι κυρίως λόγοι ασφαλείας και όχι επειδή μπορεί η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα και εμείς να είμαστε οι μάγκες που θα συνεχίσουμε να έχουμε….

Εξάλλου, το πετρέλαιο κοστίζει αρκετά περισσότερο από το ρεύμα!

Ρίξτε όμως μια ματιά στο προηγούμενο άρθρο μας, έχει αρκετό ενδιαφέρον, όσο αφορά τα θέματα ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε στην τοποθέτηση ενός ΗΖ αλλά και όσο αφροά την δήλωσή του στη ΔΕΗ.

Γεννήτριες – Τι πρέπει να προσέχουμε – Γιατί πρέπει να δηλώνονται;

Με αφορμή λοιπόν, πρόσφατη ανάρτηση του Κου Σαρρή στην ιστοσελίδα του (δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.sarrisg.gr) σκέφτηκα να σας υπενθυμίσω ορισμένα πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κυρίως να τονίσω ότι:

Ο ΔΕΔΔΗΕ από τις 11 Σεπτεμβρίου 2019 και μετά, εφόσον διαπιστώνει σε καταναλωτή ΗΖ, αυτό θα αναφέρεται στην υπηρεσία, θα γίνεται ένας έλεγχος γρήγορος (μερικά λεπτά) και θα αποστέλλεται στον πελάτη επιστολή που θα αναφέρει ότι εντός 60 ημερών αν δεν δηλωθεί το ΗΖ, τότε χωρίς καμία ειδοποίηση θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση

Με το παρόν, θα ήθελα να γνωρίσω στους φίλους μας ξενοδόχους, ότι τελείωσαν τα παιχνίδια και σιγά σιγά πρέπει να σοβαρευόμαστε από όλες τις πλευρές, να σεβόμαστε τον πελάτη, να δίνουμε βάση σε αυτά που λέει ο Ηλεκτρολόγος και κυρίως να σεβόμαστε τους εναερίτες που είναι σκαρφαλωμένοι στο δίκτυο και μπορεί με την κακοτεχνία ενός ξενοδόχου, να θρηνήσουμε θύματα.

Ελπίζω βέβαια και επειδή έχουν και τον ΔΕΔΔΗΕ υπό διάλυση (με σκοπό), να τρέξει το πράγμα και οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ να αφήσουν τα: ”αυτός είναι ξάδερφος, αστον” και να δηλώνουν στην υπηρεσία κάθε παράνομο και αδήλωτο ΗΖ.

Υπάρχουν τουριστικές κυρίως περιοχές σε όλη την χώρα, όπου γίνεται χρήση χιλιάδων ΗΖ, χωρίς αυτά να είναι δηλωμένα!! Το πράγμα αλλάζει από αυτή την απόφαση της ΡΑΕ…

Απόφαση 754/2019 της ΡΑΕ (ΦΕΚ Β’ 3433 11-09-2019) με τίτλο: 

”Έγκριση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και εξέτασης των φακέλων για τη σύνδεση και έναρξη λειτουργίας των εφεδρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγών ζεύγων (Η/Ζ), κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 13, του άρθρου 132 του ν. 4001/2011.”

 

Παρακάτω σας επισυνάπτω την διαδικασία που απαιτείται στον ΔΕΔΔΗΕ για την σύνδεση και λειτουργία ΗΖ

Dilosi HZ

Dilosi HZ1

Κατεβάστε σε PDF την διαδικασία… 

Shares