1 τετράκις εκατομμύρια WATT για 1 τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου!! Τι θα συμβεί;

1 τετράκις εκατομμύρια WATT για 1 τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου!! Τι θα συμβεί;

Αυτοί οι επιστήμονες θα μας μουρλάνουν!! Πετάνε κάτι νούμερα έτσι εύκολα

δε θα πω την έκφραση στραγάλια, αλλά για κόκκους άμμου νομίζεις ότι μιλάνε.Ας δούμε όμως το άρθρο…

Χωρίς παραγωγή ραδιενέργειας η επίτευξη πυρηνικής σύντηξης αποτελεί αντικείμενο έρευνας εδώ και δεκαετίες για τους φυσικούς, με τις κυβερνήσεις διάφορων χωρών να επενδύουν δισεκατομμύρια για projects μεγαθήρια όπως το ITER. Ο πιο συχνός τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να πετύχουν την πυρηνική σύντηξη οι επιστήμονες, είναι με τη παραγωγή καυτού πλάσματος το οποίο συγκρατείται από πανίσχυρους μαγνήτες, και θερμαίνει με την σειρά του κάποιο μέσο (συνήθως νερό) για την δημιουργία ατμού και την περιστροφή μιας τουρμπίνας, με αποτέλεσμα την παραγωγή ρεύματος.

Ο Henrich Hora, φυσικός από το πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας ανέπτυξε ένα σύστημα το οποίο πετυχαίνει τον ίδιο σκοπό, της παραγωγής ενέργειας, χωρίς την χρήση ραδιενεργών υλικών και την παραγωγή ραδιενεργών αποβλήτων. Πώς; Κάνοντας χρήση πανίσχυρων lasers για να συμπιέσει τους πυρήνες ατόμων βορίου και υδρογόνου σε μια αντίδραση που δεν απελευθερώνονται νετρόνια και επομένως ραδιενέργεια.

Ο λόγος που δεν υπήρξε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν είναι επειδή δεν είχαν είχαμε αρκετά δυνατά lasers για να πυροδοτήσουν μια τέτοια αντίδραση. Τα νούμερα που εμπλέκονται στη διαδικασία είναι τρομακτικά. Η θερμοκρασία που απαιτείται για την έναρξη της αντίδρασης είναι κοντά στα 3 δισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 200 φορές θερμότερη από την επιφάνεια του Ήλιου και το κατορθώνει τη στιγμή που η διάρκεια του παλμού των lasers δεν ξεπερνάει το ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, απελευθερώνοντας ενέργεια ίση με ένα τετράκις Watt.

”Εάν τα επόμενα χρόνια των ερευνών δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό μηχανικό εμπόδιο, θα έχουμε ένα πρωτότυπο αντιδραστήρα μέσα σε μια δεκαετία”….Δήλωσε ο Warren McKenzie διευθύνων σύμβουλος της HB11, της εταιρίας που έχει τα πνευματικά δικαιώματα της πατέντας του Hora. Όπως βλέπετε, το επόμενο βήμα, να μετατραπούν δηλαδή οι ιδέες τους σε πραγματικότητα, δείχνει πιο κοντά από ότι φανταζόμασταν. Πηγή: https://unboxholics.com

Όσο τώρα αφορά το …ρεζουμέ της υπόθεσης, το 1945 οι πυρηνικές βόμβες ήταν παράδειγμα και μάθημα προς όλους ότι: Ναι μεν αυτό το όπλο παρέχει στον κάτοχο μεγάλο πλεονέκτημα, όμως η ραδιενέργεια που προκαλεί επηρεάζει και χιλιάδες χιλιόμετρα πλανήτη! Άρα μπορεί να εξολοθρεύσει και τους ”δικούς σου” ανθρώπους. Ίσως και γι αυτούς τους λόγους δεν έχει γίνει μια πυρηνική εξολόθρευση ακόμη.

Για φανταστείτε όμως να γνωρίζει ο κάτοχος πυρηνικού όπλου, το οποίο ΔΕΝ παράγει ραδιενέργεια….. πόσο ευκολότερα θα αποφασίσει να εξολοθρεύσει όποιον δε του κάνει; Θα δείξει το κοντινό μέλλον…

 

Shares