Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Το πόρισμα για την 14χρονη που Σε σοβαρή κατάσταση ανήλικος από ηλεκτροπληξία 3,5 Δις το κόστος της υποθαλάσσιας Σε σοβαρή κατάσταση 30χρονος που χτυπήθηκε Καταστροφή στο Αμύνταιο!!! Ηλεκτρολογικά νέα Πώς μηδενίζουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ Τεράστιες καταστροφές στο Πουέρτο Ρίκο, υπολογίζεται Τρωκτικά «έσβησαν» το Κάστρο του Πλαταμώνα Νέα πρόταση εκπτώσεων από τη ΔΕΗ Ευχαριστούμε τους χορηγούς Αιφνίδιο κλείσιμο των σηράγγων στα Τέμπη Οι 15 ωραιότεροι σταθμοί μετρό του Μεγάλη ζήτηση και κακοκαιρία προκάλεσαν εκτεταμένες Ξενοδοχεία - Εστιατόρια - Ρελέ διαρροής eHighway: Ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος στη Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος Audi πλήρως ηλεκτρικό με αυτονομία εως Ο Αύγουστος κλείνει με δύο ηλεκτροπληξίες!! Εναερίτης κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα!! Το μεγαλύτερο Ηλεκτρικό όχημα του κόσμου!! Ηλεκτροπληξία στον ΧΥΤΑ Αμαρίου - Κρήτη 25 πλήρως Ηλεκτρικά οχήματα από την Πέθανε από ηλεκτροπληξία 32 ετών... Ρεύμα από.... σκουπίδια H Νορβηγία αποχαιρετά το FM ραδιόφωνο Καλώδιο Νυχτερινού...καταργήθηκε Τι ισχύει με τις ρυθμίσεις ΔΕΗ Image + Tech Ηλεκτρισμός από ....ούρα!! ''Έξυπνα'' παράθυρα - αποδοτικότητα σε θέρμανση Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία - τρόποι αντιμετώπισης Τι να προσέξουμε στην αλλαγή παρόχου Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία - τρόποι μέτρησης Ηλεκτροπληξία στο Δήμο Φαιστού - Κρήτη Ασφάλεια Ηλεκτρικών Εγκατ/σεων - Συμβουλές - Ηλεκτρικό ρεύμα από χρησιμοπ/νο χαρτί τουαλέτας Φίδια....έχασαν τη ζωή τους από ρεύμα!! Τεχνολογία LED και στα φανάρια Δημιουργία forum electricalnews.gr

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καταστημάτων-γραφείων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα βασικά για το τί είναι μία ηλεκτρική εγκατάσταση...

... μπορείτε να τα διαβάσετε κι ΕΔΩ.

Οι βασικές αρχές μίας ηλεκτρικής εγκατάστασης σε χώρους γραφείων ή καταστημάτων, δε διαφέρουν απο τις εγκαταστάσεις κατοικιών. Οι κανονισμοί είναι οι ίδιοι και το συνεργείο που θα αναλάβει την ηλεκτρική εγκατάσταση, θα πρέπει να εφαρμόσει τον κανονισμό ΕΛΟΤ HD384

Οι κυριότερες διαφορές είναι συνήθως το είδος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, λόγω του ότι σε καταστήματα ή γραφεία, η τοιχοποιία μας δε σκάβεται για να περαστούν σωληνώσεις, αλλά όλα γίνονται εξωτερικά εντός ψευδοροφής ή γυψοσανίδων, με ειδικά στηρίγματα και όπου απαιτείται λόγω μεγάλου αριθμού καλωδιώσεων, επάνω σε μεταλλικές σχάρες καλωδίων ή κανάλια διέλευσης καλωδίων. Τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι ΝΥΜ ή ΝΥΥ, τα οποία είναι ανθεκτικά σε υγρασίες και καταπονήσεις.

Καλώδιο ΝΥΜ (επαγγελματικοί χώροι)

nym1

Nym2

ΚΑΛΩΔΙΟ ΝΥΑ (κυρίως οικιακές εγκαταστάσεις)

nya 

 

Κανάλι όδευσης καλωδίων

MONOBLOC 

Σχάρες καλωδίων

sxares 

Σχάρες καλωδίων

sxares1 

Ο φωτισμός στους χώρους αυτούς είναι πιο επαγγελματικός και πάντα, ανάλογα με το χώρο, δίνουμε έμφαση στην απόχρωση φωτισμού, αλλά και στη φωτεινότητα . Αυτό καλό είναι να υπολογισθεί βάση κάποιας μελέτης φωτισμού απο ειδικούς. Βλέπε: ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Άλλο είδος φωτισμού χρειάζεται ένα super market, άλλο ένας χώρος γραφείων και άλλος σε έναν χώρο εστίασης ή σε ένα κατάστημα ένδυσης.

Βλέπε:  Φωτιστικό ψευδοροφής

fotist pseyd 

Οι ηλεκτρικοί πίνακες είναι συνήθως εξωτερικού τύπου, μεταλλικοί, ή πλαστικοί, ή στεγανοί, λόγω μεγάλου αριθμού παροχών-καλωδίων.

Ηλεκτρικοί πίνακες μεταλικοί

metallikos pinakas 

Ηλεκτρικοί πίνακες πλαστικοί

pinakas exoterikos 

Τώρα, γενικότερα, η ηλεκτρική εγκατάσταση, επειδή είναι και από τα βασικότερα σε ένα χώρο, πρέπει να γίνεται από συνεργείο που θα την εκτελέσει, υπεύθυνα με σύνεση και επαγγελματισμό. Δυστυχώς όταν χρειάζεται μία ηλεκτρική εγκατάσταση ένας ιδιώτης, πολλές φορές πέφτει ''θύμα'' κάποιων αντιεπαγγελματιών, τους οποίους δε μπορεί και να ελέγξει, διότι δεν υπάρχει επίβλεψη έργου. Σε κάποιο έργο όμως που υπάρχει επίβλεψη, είναι δύσκολο ο αντιεπαγγελματίας να δράσει!!

Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για κόστος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, γιατί ποικίλλουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, αλλά και με τα δεδομένα του κάθε επαγγελματία. Δε θα υποστηρίξω τον ακριβό επαγγελματία, αλλά ούτε και τον φτηνό. Το τι έχει επιλέξει ο καθένας, δυστυχώς, φαίνεται μετά από ένα χρονικό διάστημα, το οποίο δε σημαίνει βέβαια, ότι το ακριβό είναι και καλό ή το αντίθετο...(ισχύει για όλα τα επαγγέλματα).

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας