Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Με αύξηση 35% στα τιμολόγια του Σε ρύθμιση και η ...ρευματοκλοπή !! 'Εξυπνο σπίτι, σε ένα Σαββατοκύριακο - Κανόνες Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Ασύρματο ρεύμα Αλλαγές πινάκων - μετατροπές Μνήμη (Ram) Οδηγίες για τον έλεγχο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων SEE Electrical V8R1 - Ελληνική έκδοση Έλεγχος λειτουργίας ΔΔΡ με το όργανο Lumen-Lux-Candela Γειώσεις - θεμελιακή γείωση Φθηνότερα και λιγότερο τοξικά φωτοβολταϊκά υπόσχεται CCTV και τρόποι μετάδοσης σήματος με Διαθέσιμη η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση για Γειώσεις και αντι-ηλεκτροπληξιακά μέσα, Μέρος 1ο Κολοσσιαίο φωτοβολταϊκό 750 Μεγαβάτ, το μεγαλύτερο Ελεύθερη ενέργεια - απλά, αλλά σπουδαία Γιατί βουίζουν οι μετασχηματιστές; Πυρανίχνευση - όλα όσα πρέπει να Καλώδια από σίδηρο 3+1 τρόποι για Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (PLC) Έξυπνο σπίτι σε ένα Σαββατοκύριακο - Η τεχνολογία των Υπερπυκνωτών στα φωτιστικά Ηλεκτρικοί Κινητήρες - τι είναι - Μεγάλη ανακάλυψη από Έλληνες ερευνητές της Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καταστημάτων-γραφείων Θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Οπτική Ίνα - ότι πρέπει να Ηλεκτρικοί κινητήρες - γραμμή παραγωγής (Βίντεο) eHighway: Ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος στη Ηλεκτροπληξίες στη Χώρα μας Δημιουργία του σχέδιου εγκατάστασης με τη Η Forthnet πάροχος καθολικής υπηρεσίας σταθερής Κατηγορίες Χώρων Επανελέγχου ΕΗΕ Αίτηση ευρεσιτεχνίας της Microsoft για αναδιπλούμενο H Νορβηγία αποχαιρετά το FM ραδιόφωνο Αντιστάσεις σε σειρά και παράλληλα (Βίντεο) Κάρτα Γραφικών (GPU) Λαμπτήρες νανοσωλήνων άνθρακα

Όργανα μέτρησης - Metrel EurotestXA MI 3105

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Metrel, μία εταιρεία η οποία διαθέτει όργανα για κάθε είδους μέτρηση σε δίκτυα...

... χαμηλής – μέσης – και υψηλής τάσης.

 

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το Metrel Eurotest XA MI 3105. Ελληνικότατο μενού χειρισμού (firmware) και Ελληνικό λογισμικό για Υπολογιστή. Πολύ μεγάλη υπόθεση, να μεταφραστεί ένα λογισμικό και να υπάρχει στη γλώσσα μας. Διευκολύνει πάρα πολύ τον κάθε επαγγελματία στη δουλειά του.

 

Κατά την άποψή μας, κάθε ηλεκτρονική συσκευή που εισάγεται στη χώρα μας θα έπρεπε να είναι ήδη στα Ελληνικά και το λογισμικό της, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα…

 

Το όργανο αυτό έχει σχεδιαστεί με βάση την πλούσια εμπειρία, που αποκτήθηκε μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τις μετρήσεις και τον έλεγχο των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

 

Το EurotestXA προορίζεται για όλες τις δοκιμές και μετρήσεις που απαιτούνται για το σύνολο του ελέγχου και μετρήσεων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε κτίρια όπως αυτές καθορίζονται και απαιτούνται από την εφαρμογή τουΦΕΚ/Β’/844/16-05-2011.

 

Στην παρακάτω εικόνα μία σύντομη περιγραφή του οργάνου...

metrel2 

Σε γενικές γραμμές μπορούν να διεξαχθούν οι ακόλουθες δοκιμές και μετρήσεις:

 

1) Μέτρηση true RMS τάσης, συχνότητας καθώς και διαδοχή φάσεων.

2) Μέτρησηςμόνωσης,

3) Μέτρηση Συνέχειας αγωγών προστασίας καθώς και συνέχειας κύριων και συμπληρωματικών ισοδυναμικών συνδέσεων

4) Εμπέδηση γραμμής (ή σύνθετη αντίσταση γραμμής) και έλεγχος πτώσης τάσης(ΔU%)

5) Μέτρηση σύνθετης αντίσταση βρόχου σφάλματος

6) Έλεγχος χαρακτηριστικών προστασίας ρελέ (ΔΔΡ ή RCD)

7) Μέτρηση αντίστασης γείωσης

8) Μέτρηση ρεύματος καθώς και ρευμάτων διαρροής

9) Έλεγχος επιτηρητών μόνωσης (IMDs)

10) Έλεγχος πρώτου σφάλματος ρεύματος διαρροής

11) Μέτρηση έντασης φωτισμού

12) 2Ω εμπέδηση Γραμμής/Βρόχου

13) Εντοπισμός αγωγών – καλωδίων επί της εγκατάστασης

14) Έλεγχος συσκευών προστασίας υπέρτασης

15) Ειδικές μετρήσεις αντίστασης γείωσης

16) Μπορούν να γίνουν δοκιμές και μετρήσεις στα ακόλουθα συστήματα τροφοδοσίας:

17) TN / TT,

18) ΙΤ

19) 110 V μειωμένης χαμηλής τάσης (2 x 55 V),και

20) 110 V μειωμένης χαμηλής τάσης (3 x 63 V).

 

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη με οπίσθιο φωτισμό προσφέρει εύκολη ανάγνωση των αποτελεσμάτων, ενδείξεων, παραμέτρων μέτρησης και μηνυμάτων. Η λειτουργία είναι απλή και σαφής όπου ο χειριστής δεν χρειάζεται καμία ειδική εκπαίδευση (εκτός από την ανάγνωση οδηγιών χρήσης) για τη λειτουργία του οργάνου.

Ο χειριστής του οργάνου πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την μεθοδολογία των μετρήσεων καθώς και με την αποτύπωση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων.

 

Για να κατεβάσετε τις οδηγίες χρήσης του οργάνου στα Ελληνικά σε μορφή PDF, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο EurotestXA

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας και να βρείτε οποιοδήποτε όργανο σας ενδιαφέρει από πλευράς χαμηλής-μέσης-υψηλής τάσης

http://www.skt-testing.gr/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Όργανα Εύρεσης Γραμμών Ισχυρών Ρευμάτων υπό τάση

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι για την ιστοσελίδα μας:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Forum (το Forum θα λειτουργήσει γύρω στα τέλη Φλεβάρη, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε Καλή περιήγηση και καλή διαμονή στο Forum

Φιλικές σελίδες

Το video της εβδομάδας