Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης Ηλεκτρικών Πινάκων Κολοσσιαίο φωτοβολταϊκό 750 Μεγαβάτ, το μεγαλύτερο RJ9 έως RJ61 - Κώδικες χρωμάτων Τα φωτιστικά νέας τεχνολογίας Πλήρης Οδηγός Βίντεο PanelCAD για Εγκαταστάτες Υποτίθεται ''Υπάλληλος'' ΔΕΗ, κατάκλεψε γιαγιά UPS (Uninterruptible power supply) (Αδιάλειπτη How does a Transformer work Πυρανίχνευση - όλα όσα πρέπει να Ομοαξονικά καλώδια και ποιά η χρήση Arduino project - μέρος 2 Σύγχρονες και Ασύγχρονες Μηχανές - Ηλεκτρικοί Κατηγορίες Δικτύων - Είδη Καλωδίων Πυρανίχνευση - όλα όσα πρέπει να Lumen-Lux-Candela Έξυπνο σπίτι σε ένα Σαββατοκύριακο - Υποβρύχια καλώδια Φωτοβολταϊκά: υπεγράφη το net-metering – Αναλυτικά Tomas Edison...21 Οκτωβρίου 1879 PanelCAD Για εγκαταστάτες Δεν παίζουμε με το ρεύμα!! (βίντεο) Gigabit οικιακό δίκτυο στον κήπο και Οδηγός για στήσιμο νέου PC - Google Earth Pro: Δωρεάν! Υπέρηχος VS θερμογραφίας !! (βίντεο) Γείωση - 1ο μέρος (τι είναι Η ABB παρουσιάζει τους τυποποιημένους πίνακες Διαστασιολόγηση ουδετέρου αγωγού σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις Υβριδικό σύστημα με φ/β από SMA-OneShore Τροφοδοτικό (PSU) Κινητό σε νερό - τι πρέπει eHighway: Ο πρώτος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος στη Teardown αντικεραυνικού Raycap Strikesorb 30 DRM Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια από τον αέρα; Νέα smartphones από τη Samsung με Ευχαριστούμε τους χορηγούς Πείραμα 1000Α με μετασχηματιστή! Κατασκευή Μηχανογραφικού κέντρου & Bus Duct Αίτηση ευρεσιτεχνίας της Microsoft για αναδιπλούμενο Νέα εφαρμογή βρίσκει τις πιο αποδοτικές

RJ45 - RJ11 τι είναι ;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

RJ45 - RJ11 είναι οι ονομασίες των κλιπ (φισάκια)..

των καλωδίων Ethernet(RJ45) και των καλωδίων τηλεφωνίας (RJ11) και αντίστοιχα των πριζών δικτύου (RJ45) και τηλεφωνίας (RJ11), ή των Jack στα patch panel.

Βλέπε εικόνα κλίπ και πριζών RJ11

rj11rj11toixoy 

Βλέπε εικόνα κλίπ και πριζών RJ45

rj45rj45 

Το RJ11 κλιπ, έχει ή 4 ή 6 υποδοχές και χρησιμοποιείται μόνο για την κατασκευή καλωδίων τηλεφωνίας. Οπότε το καλώδιο που χρησιμοποιούμε είναι διπολικό ή τετραπολικό και πάντα πλακέ τύπου.

Βλέπε εικόνα καλώδιο πλακέ 4Π

kalodio4p1 kalodio4p

Το RJ45 έχει 8 υποδοχές και χρησιμοποιείται μόνο για καλωδίωση δικτύου. Οπότε το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι οχταπολικό.

Βλέπε εικόνα καλωδίου 8Π

ftp 6rg45b 

Παρακάτω θα πούμε λίγα λόγια για τα καλώδια τηλεφωνίας ή δικτύου.

Για την τηλεφωνία, το καλώδιο είναι απλό και όταν λέμε απλό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (θεωρητικά) οποιοδήποτε καλώδιοεύκαμπτουτύπου και διατομής ανάλογης ώστε να χωράει στο RJ11 κλιπ.

Για το δίκτυο, το καλώδιο είναι λιγάκι έως αρκετά πιο απαιτητικό σε προδιαγραφές διότι εκεί έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αποστάσεις, παράσιτα, ταχύτητες κλπ. Οπότε εκεί χρειαζόμαστε καλώδιοεύκαμπτοκαι οπωσδήποτε UTPτουλάχιστον και επειδή είναι χωρισμένα σε κατηγορίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις του δικτύου, χρειαζόμαστε κατηγορίας 5 ή κατηγορίας 6. Υπάρχει και το κατηγορίας 7 και πρόσφατα βγήκε κει το κατηγορίας 8.

Το 8 επειδή θα χρησιμοποιηθεί για τρελές απαιτήσεις δικτύου, οι προδιαγραφές του είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) έως 30 μέτρα. Με το καλώδιο κατηγορίας 8 θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο.

Αν προσέξατε, έχω μαρκάρειboldτη λέξη εύκαμπτο. Διότι τέτοιο καλώδιο θα χρησιμοποιήσουμε ΜΟΝΟ από τη λήψηRJ11 ήRG45 έως την οποιαδήποτε συσκευή μας, είτε είναι τηλέφωνο είτε είναι υπολογιστής. Οι εγκατάσταση καλωδίων εντός τοιχοποιίας ή εντός εσχαρών καλωδίων, έως τις πρίζες RJ, γίνεται με καλώδια UTP- FTP κλπ μονόκλωνα.

Δείτε σχετικά άρθρα:

Δομημένη καλωδίωση

RJ9 - RJ61

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι για την ιστοσελίδα μας:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Forum (το Forum θα λειτουργήσει γύρω στα τέλη Φλεβάρη, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε Καλή περιήγηση και καλή διαμονή στο Forum

Θέματα κλάδου Ηλεκτρολογίας

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας