Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Λάθη σε Σχεδιασμό πινάκων στο εκπαιδευτικό Τεχνολογία Li-Fi: Είναι 100 φορές ταχύτερο Πως φτιάχνουμε μόνοι μας έναν ρυθμιστή PanelCAD για Εγκαταστάτες, Ερωτήσεις-Απαντήσεις (Μέρος 8ο-9ο-10ο) Το πρώτο Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν Ελληνικό RJ9 έως RJ61- λεπτομέρειες Μπαταρία που διαρκεί για πάντα ανακαλύφθηκε Φίδια....έχασαν τη ζωή τους από ρεύμα!! Ηλεκτρολογάρες ελικοπτεράδες (βίντεο) Ηλεκτρολογική Νομοθεσία RCBO - Διακόπτης διαρροής με στοιχεία Ομοαξονικά καλώδια και ποιά η χρήση Σήμανση Καλωδίων ισχυρών - ασθενών ρευμάτων Siemens: Επιπλέον δυνατότητες και κτιριακοί αυτοματισμοί Ηλεκτρολογικές πυρκαγιές - τα αίτια - PCI Θύρες RG59 - RG6 - RG11 (Καλώδια Επισκευή Διακόπτη - σε εργασία υπό Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία - τρόποι αντιμετώπισης Πως ρυθμίζουμε ένα Router - Αλλαγή Η Ιστορία του Υπολογιστή Καλώδια Ethernet UTP-FTP-Patch Cord, τεχνικές λεπτομέριες-κόλπα Λαμπτήρες νανοσωλήνων άνθρακα Arduino project - μέρος 2 Windows & Office Dowload - όλες Καλώδια ΔΕΗ, μετασχηματιστές, πυλώνες: ακτινοβολίες, επιπτώσεις, Υπόγεια δίκτυα - Σωληνώσεις Ευχαριστούμε τους χορηγούς Ισχυρά Ρεύματα Cat 8.1 & 8.2 Δίκτυο Η σχέση του ουδετέρου αγωγού με SSD - NAND memory, what is Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Πως λειτουργεί μια ηλεκτρική μηχανή με Θερμογράφηση: Σύμμαχος της σωστής συντήρησης φωτοβολταϊκών Μελέτη φωτισμού - Λουξόμετρο Επισκευή σε πυλώνα 500KV (Βίντεο) Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο - Πως λειτουργεί - RJ45 Terminable Plugs Θερμικές κάμερες

''Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις''...!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή, πολλών περιστατικών που έπεσαν στον φακό της φωτογραφικής μηχανής του...

... κινητού μας, σε πολλά έργα που έχουμε περάσει, σκέφτηκα να αναρτήσω στο διαδίκτυο, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ή εργασίες (που δε ξέρω αν πρέπει να τις ονομάσουμε έτσι) που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας ή αισθητικής και που ύπουλα καιροφυλακτούν ώστε να δημιουργήσουν ζημιά στην υγεία κάποιου συνανθρώπου μας ή ακόμη και να επιφέρουν το θάνατο !

Επίσης θα δείτε βίντεο ''ηλεκτρολογικού πίνακα'' φρέσκο (03/2017) το οποίο δε μπορεί να λείπει από αυτή την ανάρτηση. Δείτε το βίντεο διάρκειας 1:22''...

Θεωρώ ότι πρέπει να δείχνουμε και τέτοιου είδους εγκαταστάσεις σε όλους, να αποθανατίζουμε με το φακό μας τέτοιες κατασκευές, ακόμη και να προβαίνουμε σε καταγγελία τέτοιων κατασκευών στα σωματεία μας ή ακόμη και σε κάθε αρμόδια αρχή. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται τέτοιοι ''επαγγελματίες'' στην αγορά, διότι εκτός το θέμα της αισθητικής, πάνω απ όλα είναι θέμα ασφάλειας της εγκατάστασής μας, του σπιτιού μας ή του γραφείου μας, του εργοστασίου μας ή οτιδήποτε άλλο έχουμε που λειτουργεί με ρεύμα, ακόμα και της ίδιας μας της ζωής από ηλεκτροπληξία.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση και για δική μας προστασία, τέτοια περιστατικά πρέπει να αναφέρονται και στον πελάτη, και κυρίως σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να εκδώσουμε ΥΔΕ, εννοείται ότι ο πελάτης πρέπει να γνωρίζει και να μη προχωράμε σε καμία κατασκευή που θα ζητηθεί, όσο και αν ξέρουμε ότι ... θα ''χάσουμε'' τον ''πελάτη'', αν ο πελάτης δε δεχτεί τη διόρθωση ηλεκτρολογικών που δεν πληρούν προδιαγραφές. Το ''πελάτης'' το βάζω εντός εισαγωγικών, διότι τέτοιους πελάτες ΔΕΝ τους θέλουμε !!

Πελάτης ο οποίος απασχολεί προσωπικό και δε σέβεται ούτε τον εαυτό του, ούτε το προσωπικό του και τις ζωές αυτών φυσικά, δεν πρέπει να λέγεται πελάτης.

Θα παρακαλούσα κάθε συνάδελφο ή και συναφών επαγγελμάτων, διότι και ένας μηχανικός που στηρίζει από τα θεμέλια ένα κτήριο ''παίζει'' με ανθρώπινες ζωές, να μην κατασκευάζουν έργα φτηνά και όταν λέω φτηνά εννοώ σε επίπεδα εξευτελιστικά. Πολλές φορές έχουμε ακούσει οι περισσότεροι την εξής έκφραση: ''είχα ανάγκη και πήρα το έργο'' ...ή ....''ήθελα το έργο για το κύρος μου'' ..ή.. ''είναι πελάτης μου'' ή πολλά άλλα παρόμοια !! Επειδή είμαστε Έλληνες και δεν έχουμε τόσο πολύ την τυπικότητα σε τέτοια θέματα, όπως ίσως άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί, που όχι απλώς θα έλεγαν στον πελάτη τι πρέπει να κάνει, αλλά θα έφερναν και τα κανάλια ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή και ο ''πελάτης τους'' και τέτοιου είδους εργασίες.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από έργα που έχουμε περάσει είτε για συντήρηση είτε για προσθήκες Ηλεκτρολογικών εργασιών.

Θα ξεκινήσω με φωτογραφικό υλικό από ανακαίνιση γραφείων Ναυτιλιακής εταιρείας το 2004 ...

DSC00949 

DSC00950

DSC00951

DSC00952

DSC00957

DSC00959 

DSC00962 

DSC00964 

DSC00959 

Θα συνεχίσουμε 2013, ανακαίνιση σε τραπεζικό κατάστημα, απο πολύ γνωστή εταιρεία. Μπήκαμε στην οροφή το 2016 και ανακαλύψαμε κάποιες παροχές για ηλεκτρικούς πίνακες 5χ10 με καλώδια ΝΥΑ χύμα επάνω στις σχάρες καλωδίων !!!

 

Συνεχίζουμε με φωτό μετά το 2014 σε καταστήματα, γραφεία, τράπεζες κλπ ....

Όταν βαριόμαστε να βάλουμε ούπα βίδα σε κανάλι...

1

Καλώδια σε σχάρες ....

3 17 18

Καλώδια στον τοίχο και κακό σφίξιμο σε βίδες ....

6 14 15

Πίνακες με .....ρελέ !!!!

16 4 5

10 28 29 

Πίνακας κλιματισμού με νερό ....!!!

24 25

Rack με νερό ...!!!

 20 21 22

 

Server με σακούλες αρχείων ... !!!

26 27

Πίνακας και μετασχηματιστής με νερό...

30 31

 

Rack και κάτω απο γκισέ, δούλευαν έτσι μερικά χρόνια οι υπάλληλοι...

7  8A

Σε ανακαίνιση κατοικίας 2015...πάντως δούλευαν !!!!

32 33

34 35

Βλάβη σε εγκατάσταση σε εξοχική κατοικία 2015, ξετρυπώσαμε αρκετά .......

20151217 124009 20151217 124014

20151217 124019 20151217 124025

20151217 125216 20151217 125209

20151217 151038

 

Απο δω και κάτω αφορά Πολιτικό Μηχανικό το θέμα, δε ξέρω απ αυτά, αλλά σε πολύ γνωστό κατάστημα υποδημάτων, επενδύθηκαν οι παρακάτω κολώνες - δοκάρια δίχως έλεγχο, το κτίριο είναι πολυόροφο !!!!!

DSC04473 DSC04474

DSC04475 DSC04476

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Γενικά για την ιστοσελίδα μας:

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον κλάδο της ηλεκτρολογίας, να παρουσιάσει νέο υλικό ή εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τεχνολογία στο κομμάτι των υπολογιστών και του software, να παρέχει γνώση και πληροφορία σε Ηλεκτρολόγους, Ηλεκτρονικούς, ανθρώπους που ασχολούνται είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά με το Hardware, απλούς πολίτες που πολλές φορές τους δημιουργούνται απορίες πάνω σε πολλά από αυτά τα θέματα και θα ήθελαν κάποιες βασικές πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν και γενικότερα, ενημέρωση σε Ηλεκτρολογία - τεχνολογία - τεχνικά άρθρα.

Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η σελίδα αυτή να δημοσιεύσει συνδικαλιστικό ή πολιτικό περιεχόμενο και γενικότερα περιεχόμενο που φέρνει σε αντιπαράθεση επαγγελματίες, απλούς αναγνώστες, εταιρείες κλπ.

Αφορά μόνο προώθηση ιδεών και γνώσεων για τον κλάδο της Ηλεκτρολογίας και της Τεχνολογίας.

Τα άρθρα έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι γραμμένα με τρόπο, όσο γίνεται πιο κατανοητό για όλους, είτε είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί αναγνώστες που τους ενδιαφέρει η θεματολογία μας.

Γνωρίζω ότι έχουμε ανοίξει πολλά κεφάλαια πχ: Ηλεκτρολογία -  τηλεπικοινωνίες - υπολογιστές - τεχνολογία -κινητά και πολλά ακόμη και αυτό καθιστά το έργο της σελίδας ακόμη πιο δύσκολο. Προσπαθούμε καθημερινά να εμπλουτίσουμε τη βάση δεδομένων μας με νέα άρθρα σε όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούμε.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού, καθημερινά συνδυάζουμε τις προσωπικές μας δουλειές και την ενημέρωση της σελίδας ώστε να υπάρχει υλικό για όλα όσα προαναφέραμε, στη σοβαρότερη και εγκυρότερη μορφή που είναι εφικτό.

Πριν δημοσιευτεί κάποιο άρθρο, κοιτάμε να είναι όσο πιο εμπεριστατωμένο γίνεται και να μη δίνει λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες.

3) Διαφημίσεις

Οποιοσδήποτε θελήσει ή επιθυμεί να διαφημιστεί σε αυτή τη σελίδα με τον τρόπο δημοσίευσης κάποιου άρθρου, θα πρέπει να μεριμνεί ώστε το άρθρο να έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε αυτό που θα παρουσιάσει. Πχ: Αν είναι κατασκευαστής κάποιου υλικού, θα πρέπει να παρουσιάσει το υλικό αυτό με κάθε λεπτομέρεια καθώς και το τι ακριβώς κάνει  και κατόπιν αυτού, να παρουσιάσει με κάποιο link την εταιρεία του ή τη μάρκα του υλικού που αντιπροσωπεύει.

Για διαφήμιση, υπάρχουν τα banner σε όλες τις σελίδες και μπορούν να μπουν ακόμη και στα άρθρα διακριτικά banners τα οποία με τα αντίστοιχα links θα οδηγούν στην εκάστοτε εταιρεία.

Υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης ακόμη και σε μορφή βιντεοσκόπησης της εταιρείας του, από ανθρώπους μας, οι οποίοι θα αναλάβουν τη βιντεοσκόπηση σε συνεργασία πάντα με υπεύθυνο της εταιρείας ο οποίος θα εξηγεί καθ όλη τη διάρκεια το κάθε τι που βλέπουμε στο βίντεο, ώστε να έχει και τη μορφή εκπαίδευσης αλλά και την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει η δυνατότητα βιντεοσκόπησης ακόμη και με droners.

4) Forum (το Forum θα λειτουργήσει προσεχώς, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση και διαμονή στην ιστοσελίδα μας και ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη.

Με εκτίμηση

Το video της εβδομάδας