Σύνδεση Εγγραφή

Ο λογαριασμός σας

Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργία λογαριασμού

Τα πεδία με τον αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα χρήστη *
Κωδικός *
Επιβεβαίωση κωδικού *
Email *
Επιβεβαίωση email *
Captcha *
Reload Captcha
Hot News
Υπέρηχος VS θερμογραφίας !! (βίντεο) Φάκελος ΥΔΕ με το PanelCAD για Επιπτώσεις στην υγεία από Λαμπτήρες LED; Ηλεκτροπληξία στο Δήμο Φαιστού - Κρήτη Κινητήρας συνεχούς ρεύματος, πως λειτουργεί; (Βίντεο) LED: Φως, περισσότερο φως Η ιστορία του τηλεφώνου και της Το 7,6% της ηλεκτρικής ενέργειας «χάνεται» Στα ενδότερα ενός ρελέ διαφυγής (Βίντεο) H Νορβηγία αποχαιρετά το FM ραδιόφωνο Τεχνολογία LED και στα φανάρια Η λάμπα πυρακτώσεως «ανασταίνεται» και απειλεί Μέτρηση αντίστασης μόνωσης με τα 5 Νέα εφαρμογή βρίσκει τις πιο αποδοτικές SEE Electrical V8R1 - Ελληνική έκδοση Διαδικτυακές διευθύνσεις των κυριότερων κατασκευαστών ηλεκτρολογικού Πυρανίχνευση - όλα όσα πρέπει να Transistors - Πως λειτουργούν (βίντεο) Ασύρματο Ίντερνετ Μέσω Καλωδίων Ρεύματος Από Υποτίθεται ''Υπάλληλος'' ΔΕΗ, κατάκλεψε γιαγιά Θέση γενικού διακόπτη, ασφαλειών και ρελέ Το παράδοξο των δύο πυκνωτών ! Ρελέ διαρροής με μοτέρ επανοπλισμού Ηλεκτρογεννήτρια, η πιο λεπτή στον κόσμο!! Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο - Πως λειτουργεί - CCTV και τρόποι μετάδοσης σήματος με Το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα σε πλοίο Η λεπτότερη TV του κόσμου - Αόρατα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια, ψύχουν κτήρια Arduino project - μέρος 1 Google Earth Pro: Δωρεάν! Εκτυπωμένο φώς !! Επανέλεγχος ηλεκτρικής εγκατάστασης Επεξεργαστής (CPU) πως λειτουργεί (βίντεο) Ακτινοβολία, παντού γύρω μας !! Πως φτιάχνουμε μόνοι μας έναν ρυθμιστή 3D Printers - όλες οι λεπτομέρειες Οπτική Ίνα Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια από τον αέρα; Γειώσεις - θεμελιακή γείωση

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καταστημάτων-γραφείων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα βασικά για το τί είναι μία ηλεκτρική εγκατάσταση...

... μπορείτε να τα διαβάσετε κι ΕΔΩ.

Οι βασικές αρχές μίας ηλεκτρικής εγκατάστασης σε χώρους γραφείων ή καταστημάτων, δε διαφέρουν απο τις εγκαταστάσεις κατοικιών. Οι κανονισμοί είναι οι ίδιοι και το συνεργείο που θα αναλάβει την ηλεκτρική εγκατάσταση, θα πρέπει να εφαρμόσει τον κανονισμό ΕΛΟΤ HD384

Οι κυριότερες διαφορές είναι συνήθως το είδος του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, λόγω του ότι σε καταστήματα ή γραφεία, η τοιχοποιία μας δε σκάβεται για να περαστούν σωληνώσεις, αλλά όλα γίνονται εξωτερικά εντός ψευδοροφής ή γυψοσανίδων, με ειδικά στηρίγματα και όπου απαιτείται λόγω μεγάλου αριθμού καλωδιώσεων, επάνω σε μεταλλικές σχάρες καλωδίων ή κανάλια διέλευσης καλωδίων. Τα καλώδια που χρησιμοποιούνται είναι ΝΥΜ ή ΝΥΥ, τα οποία είναι ανθεκτικά σε υγρασίες και καταπονήσεις.

Καλώδιο ΝΥΜ (επαγγελματικοί χώροι)

nym1

Nym2

ΚΑΛΩΔΙΟ ΝΥΑ (κυρίως οικιακές εγκαταστάσεις)

nya 

 

Κανάλι όδευσης καλωδίων

MONOBLOC 

Σχάρες καλωδίων

sxares 

Σχάρες καλωδίων

sxares1 

Ο φωτισμός στους χώρους αυτούς είναι πιο επαγγελματικός και πάντα, ανάλογα με το χώρο, δίνουμε έμφαση στην απόχρωση φωτισμού, αλλά και στη φωτεινότητα . Αυτό καλό είναι να υπολογισθεί βάση κάποιας μελέτης φωτισμού απο ειδικούς. Βλέπε: ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Άλλο είδος φωτισμού χρειάζεται ένα super market, άλλο ένας χώρος γραφείων και άλλος σε έναν χώρο εστίασης ή σε ένα κατάστημα ένδυσης.

Βλέπε:  Φωτιστικό ψευδοροφής

fotist pseyd 

Οι ηλεκτρικοί πίνακες είναι συνήθως εξωτερικού τύπου, μεταλλικοί, ή πλαστικοί, ή στεγανοί, λόγω μεγάλου αριθμού παροχών-καλωδίων.

Ηλεκτρικοί πίνακες μεταλικοί

metallikos pinakas 

Ηλεκτρικοί πίνακες πλαστικοί

pinakas exoterikos 

Τώρα, γενικότερα, η ηλεκτρική εγκατάσταση, επειδή είναι και από τα βασικότερα σε ένα χώρο, πρέπει να γίνεται από συνεργείο που θα την εκτελέσει, υπεύθυνα με σύνεση και επαγγελματισμό. Δυστυχώς όταν χρειάζεται μία ηλεκτρική εγκατάσταση ένας ιδιώτης, πολλές φορές πέφτει ''θύμα'' κάποιων αντιεπαγγελματιών, τους οποίους δε μπορεί και να ελέγξει, διότι δεν υπάρχει επίβλεψη έργου. Σε κάποιο έργο όμως που υπάρχει επίβλεψη, είναι δύσκολο ο αντιεπαγγελματίας να δράσει!!

Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για κόστος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, γιατί ποικίλλουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, αλλά και με τα δεδομένα του κάθε επαγγελματία. Δε θα υποστηρίξω τον ακριβό επαγγελματία, αλλά ούτε και τον φτηνό. Το τι έχει επιλέξει ο καθένας, δυστυχώς, φαίνεται μετά από ένα χρονικό διάστημα, το οποίο δε σημαίνει βέβαια, ότι το ακριβό είναι και καλό ή το αντίθετο...(ισχύει για όλα τα επαγγέλματα).

Ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο μας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας

Περισσότερες πληροφορίες

Αποδοχή

1) Γενικοί όροι για την ιστοσελίδα μας:

Α. Τα μηνύματα και τα άρθρα, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του ιστότοπου, εκτός εάν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο μέλος της ομάδας διαχείρισης.

Β. Στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η αναζήτηση, η οποία περιέχει μια αρκετά μεγάλη βάση δεδομένων στον τομέα της ηλεκτρολογίας. Με γράμματα ή με μικρές λέξεις κλειδιά, θα βρείτε αυτό που αναζητάτε στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.

Γ. Απαγορεύεται η αντιγραφή άρθρων χωρίς τη ρητή ή γραπτή μας συναίνεση. Για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από το δημιουργό του, ή σε αυτόν που ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Για αντιγραφή άρθρων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@electricalnews.gr Στα άρθρα που θα επιτραπεί η αντιγραφή, να αναγράφετε στο κάτω μέρος την πηγή τουλάχιστον, με σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγεί κατ ευθείαν στο σωστό άρθρο.

2) Forum (το Forum θα λειτουργήσει γύρω στα τέλη Φλεβάρη, κατασκευάζεται για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία, του forum και των χρηστών)

Α. Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στον ιστότοπο. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

 • Να αξιοποιούν την αναζήτηση του ιστότοπου ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη.
 • Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
 • Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες και απόψεις αλλά όχι σε όσους τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τις πολιτικές ή αθλητικές ή προσωπικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
 • Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να παραμένουν εντός της θεματολογίας της ιστοσελίδας, των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις.
 • Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού υλικού δημοσιευμένου σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) θα πρέπει να γίνεται ρητή μνεία του μέσου όπου δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.
 • Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να ΜΗΝ δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.
 • Σε περίπτωση δημοσίευσης πλέον του ενός (1) αρχείου πολυμέσων (video, ήχος, φωτογραφία) ανά μήνυμα, να κάνουν χρήση της λειτουργίας SPOILER σε αναλογία "ένα spoiler ανά αρχείο", έχοντας υπ’ όψιν τους ότι μόνη η χρήση φωτογραφιών ή βίντεο ως απάντηση σε μία συζήτηση δεν είναι επιτρεπτή, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης. Επιπλέον να μην χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής (autoplay) στα video που ενσωματώνουν στα μηνύματά τους.
 • Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ιστότοπου και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.
 • Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα η συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης.
 • Να μη συμμετέχουν στον ιστότοπο με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.
 • Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 400x90 και 50 Kilobytes είτε τις πέντε (5) γραμμές κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 14) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του ιστότοπου δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

Β. Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά θέματα ή μηνύματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του ιστότοπου, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στον ιστότοπο (ban).

Δ. Τα μέλη συμφωνούν ότι ο λογαριασμός τους στον παρόντα ιστότοπο είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το electricalnews.gr

Ε. Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή συντονίστρια ή τον διαχειριστή.

ΣΤ. Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από τον ιστότοπο (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

Σημείωση πνευματικής ιδιοκτησίας: Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο electricalnews.gr χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τη δημοσιευμένη στον ιστότοπο υπόσταση των μηνυμάτων, την οποία παραχωρούν χωρίς αντάλλαγμα και ανέκκλητα στο electricalnews.gr

Σας ευχόμαστε Καλή περιήγηση και καλή διαμονή στο Forum

 1. Δημοφιλή άρθρα

Το video της εβδομάδας